Охорона праці та пожежна безпека в Україні

П`ятниця, 19.04.2024
Головна Мій профільРеєстрація ВихідВхід
Ви увійшли як Гість · Група "Гости"Вітаю Вас, Гість Ваш IP 3.135.202.224· RSS

[ Нові повідомлення · Учасники · Кто нас сегодня посетил · Правила форуму · Пошук · RSS
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Форум » Питання охорони праці » Чи потрібний наказ на "нові-старі" інструкції???
Чи потрібний наказ на "нові-старі" інструкції???
dubravochkavk87Дата: Неділя, 18.03.2018, 20:37 | Сообщение # 1
Рядовий
Группа: Пользователи
Сообщений: 11
Репутация: 0
Статус: Offline
Підскажіть будь-ласка, перевели інструкції на українську мову тільки у цьому місяці, цього року, мені потрібно робити наказ на ці інструкції, назва та номера залишилися старі, тільки на українській мові....допоможіть будь-ласка???????? wacko
 
ohranatrudaДата: Понеділок, 19.03.2018, 15:34 | Сообщение # 2
Генерал-майор
Группа: Администраторы
Сообщений: 353
Репутация: 1
Статус: Offline
Найкраще поступати так, як вказано у відповідних НПАОП:

ПОЛОЖЕННЯ
про розробку інструкцій з охорони праці
Затверджено Наказом Держнаглядохоронпраці від 29.01.1998 року № 9 (у редакції наказу Міністерства соціальної політики України
30.03.2017  № 526) / Зареєстровано в Міністерстві  юстиції України 07 квітня 1998 р. за № 226/2666

http://zakon5.rada.gov.ua/laws/show/z0226-98

............................................
IV. Розроблення, затвердження та введення в дію інструкцій
1. Інструкції розробляються, узгоджуються і затверджуються згідно з Порядком опрацювання і затвердження роботодавцем нормативних актів з охорони праці, що діють на підприємстві, затвердженим наказом Державного комітету України по нагляду за охороною праці від 21 грудня 1993 року № 132, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 07 лютого 1994 року за № 20/229, та з урахуванням вимог цього Положення.
2. Інструкції розробляються відповідно до переліку інструкцій, який складається службою охорони праці підприємства за участю керівників підрозділів, служб головних спеціалістів (головного технолога, головного механіка, головного енергетика, головного металурга та інших фахівців), служби організації праці та заробітної плати.
Такий перелік, а також зміни чи доповнення до нього в разі зміни назви професії, впровадження нових видів робіт чи професій затверджуються роботодавцем і направляються в усі структурні підрозділи (служби) підприємства.
3. Загальне керівництво розробленням (переглядом) інструкцій покладається на роботодавця.
4. Необхідні інструкції розробляються (переглядаються) безпосередніми керівниками робіт (начальниками виробництва, цеху, дільниці, відділу, лабораторії та інших підрозділів підприємства), які є відповідальними за своєчасне їх виконання.
5. Здійснення систематичного контролю за своєчасним розробленням нових і відповідністю діючих інструкцій вимогам законодавства, їх періодичним переглядом та своєчасним внесенням змін і доповнень до них, надання відповідної методичної допомоги розробникам та організація забезпечення їх текстами нормативно-правових актів з охорони праці, стандартів та інших нормативно-технічних та організаційно-методичних документів з охорони праці покладаються роботодавцем на службу охорони праці підприємства.
6. Для нових виробництв, що вводяться в дію вперше, допускається розроблення тимчасових інструкцій, що мають відповідати вимогам цього Положення. Вимоги тимчасової інструкції повинні забезпечувати безпечне здійснення технологічних процесів (робіт) і безпечну експлуатацію обладнання. Тимчасові інструкції можуть розроблятися як за професіями, так і за видами робіт і вводяться в дію на строк до прийняття зазначених виробництв в експлуатацію.
7. Інструкція набирає чинності з дня її затвердження, якщо інше не передбачено наказом роботодавця.
Інструкція вводиться в дію до впровадження нового технологічного процесу (початку виконання робіт), устаткування чи до початку роботи нового виробництва.
8. Зразки титульної, першої та останньої сторінок інструкції з охорони праці наводяться в додатках 1, 2, 3 до цього Положення.

V. Реєстрація, облік і видача інструкцій на підприємстві

1. Інструкції, які вводяться в дію (переглядаються) на підприємстві, реєструються службою охорони праці в журналі реєстрації інструкцій з охорони праці на підприємстві, форма якого наведена у додатку 4 до цього Положення, у порядку, встановленому роботодавцем.
2. Введені в дію інструкції видаються (тиражуються) у вигляді брошур (для безпосередньої видачі керівникам структурних підрозділів (служб) та працівникам) або односторонніх аркушів чи плакатів (для розміщення на робочих місцях або у виробничих дільницях) (далі - примірники інструкцій).
3. Видача примірників інструкцій керівникам структурних підрозділів (служб) підприємства проводиться службою охорони праці з реєстрацією в журналі обліку видачі інструкцій з охорони праці на підприємстві, форма якого наведена у додатку 5 до цього Положення.
4. Примірники інструкцій видаються працівникам безпосередніми керівниками робіт під час проведення первинного інструктажу в порядку, встановленому роботодавцем, або розміщуються на їх робочих місцях.
5. У кожного керівника структурного підрозділу (служби) підприємства має бути у наявності комплект примірників інструкцій, необхідних для працівників усіх професій і для всіх видів робіт підрозділу (служби), а також перелік цих інструкцій, затверджений роботодавцем.
Повний комплект інструкцій зберігається у паперовому вигляді або на електронних носіях у доступному для працівників місці, визначеному роботодавцем з урахуванням забезпечення простоти та зручності ознайомлення з ними.
6. Примірниками інструкцій роботодавець забезпечує працівників і керівників структурних підрозділів (служб) безкоштовно.

VI. Перегляд інструкцій

1. Перегляд інструкцій проводиться в строки, передбачені нормативно- правовими актами з охорони праці, на основі яких їх розроблено, але не рідше ніж один раз на 5 років, а для робіт з підвищеною небезпекою або там, де є потреба у професійному доборі, - не рідше ніж один раз на 3 роки.
2. Інструкції переглядаються до настання строків, зазначених у пункті 1 цього розділу, у разі:
зміни законодавства України про працю та охорону праці;
набрання чинності новими або переглянутими нормативно-правовими актами з охорони праці;
аварійної ситуації або нещасного випадку, що спричинили необхідність перегляду (зміни) інструкції.
У разі зміни технологічного процесу або умов праці, впровадження нових технологій, нових видів устаткування, машин, механізмів, матеріалів, апаратури, пристроїв, інструментів та видів енергії тощо інструкція переглядається до впровадження зазначених змін.
 
dubravochkavk87Дата: Понеділок, 19.03.2018, 17:01 | Сообщение # 3
Рядовий
Группа: Пользователи
Сообщений: 11
Репутация: 0
Статус: Offline
ohranatruda,  дякую!!!!
 
Форум » Форум » Питання охорони праці » Чи потрібний наказ на "нові-старі" інструкції???
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:
 

 

Яндекс

загрузка...

Хостинг від uCoz