Охорона праці та пожежна безпека в Україні

Субота, 20.04.2024
Головна Мій профільРеєстрація ВихідВхід
Ви увійшли як Гість · Група "Гости"Вітаю Вас, Гість Ваш IP 18.188.61.223· RSS

[ Нові повідомлення · Учасники · Кто нас сегодня посетил · Правила форуму · Пошук · RSS
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Форум » Питання охорони праці » дозвіл на використання газового обладнання
дозвіл на використання газового обладнання
antonДата: П`ятниця, 27.09.2013, 11:44 | Сообщение # 1
Рядовий
Группа: Пользователи
Сообщений: 1
Репутация: 0
Статус: Offline
Міськгаз вимагає отримати в Держгірпромнагляді дозвіл на використання газового обладнання (АОГВ-котли Маяк 50 та 100кВт, лічильник газовий, газова плита). Аргумент, що постановою 1107 передбачено отримання дозволу на використання газовикористовуючого обладнання потужність понад 100 кВт не сприймають. Зсилаються на лист Держгірпромнагляду (сканограму надаю). Прошу прокоментувати, бо мені здається, що тут якась гра термінами, вартість якої (тільки отримання експертизи умов ОП в ЕТЦ) близько 2000 грн. Для нас, як для маленької лікарні, це великі кошти. Прошу Вас прокоментувати.
Прикрепления: 0170881.jpg (138.2 Kb)
 
sensor1Дата: П`ятниця, 27.09.2013, 13:47 | Сообщение # 2
Лейтенант
Группа: Пользователи
Сообщений: 51
Репутация: 0
Статус: Offline
Досить дивний на мій погляд лист, що прямо суперечить Постанові від 26 жовтня 2011 р. № 1107
http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/1107-2011-%D0%BF
Додаток 3 ................
3. Технологічне устатковання, лінійні частини та їх елементи систем газопостачання природним і зрідженим газом суб'єктів господарювання та населених пунктів, а також газовикористовуюче обладнання потужністю понад 100 кВт.

Може звернутися до Держгірпромнагляду з відповідним листом вказавши, про яке обладнання йде мова та додавши підтверджуючі документи?
Далі отримавши відповідь, приймайте рішення.

У відповідності до ст. 55 Конституції України кожному гарантується право на оскарження в суді рішень, дій чи бездіяльності органів державної влади, органів місцевого самоврядування, посадових чи службових осіб.
Це положення конституції гарантує право на звернення до суду кожній особі, яка вважає, що її права, свободи чи інтереси у сфері публічно-правових відносин порушено.
Будь яка особа може звернутися з позовом про захист своїх прав до адміністративного суду.
Згідно статті 2 Кодексу адміністративного судочинства України визначено, що завданнм адміністративного судочинства є захист прав, свобод та інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб у сфері публічно-правових відносин від порушень з боку органів державної влади, органів місцевого самоврядування, їхніх посадових та службових осіб, інших суб'єктів при здійсненні ними владних управлінських функцій на основі законодавства, в тому числі на виконання делегованих повноважень.
Важливо, щоб порушення цих прав, свобод та інтересів відбувалося у публічно-правових відносинах та виходило від суб'єкта владних повноважень при здійсненні ним владних управлінських функцій. Будь-які рішення, дії чи бездіяльність суб'єкта владних повноважень можуть бути оскаржені до адміністративного суду. Рішення суб'єкта владних повноважень можуть бути як нормативно-правові акти, так і правові акти індивідуальної дії.
Правові акти індивідуальної дії – це рішення, дію яких поширено на конкретних осіб (тобто є персоніфікованими) або які стосуються конкретної ситуації і які є актом одноразового застосування норм права.
Дії суб'єкта владних повноважень – це активна поведінка суб'єкта владних повноважень, яка може мати вплив на права, свободи та інтереси фізичних та юридичних осіб
Можливість фізичними і юридичнимим особами ініціювати судове провадження в адміністративній справі з метою судового захисту прав, своюод та інтересів, порушених суб'єктом владних повноважень у публічно-правових відносинах і являє собою право на звернення до адміністративного суду з позовом.
Право на звернення до адміністративного суду з позовом є первинним диспозитивним правом в адміністративному процесі, тобто правом, яким особа розпоряджається на власний розсуд. Вона самостійно вирішує, реалізовувати їй це право чи добиватися захисту в інший, позасудовий, спосіб або ж змиритися з порушенням.
Звертання до суду першої інстанції з метою ініціювати адміністративний процес називається адміністративним позовом, що викладається у формі позовної заяви.
Визначивши, що порушено право особи у сфері публічно-правових відносин дуже важливо правильно визначитись до якого суду звертатись (визначення компетентного суду для розгляду і вирішення конкретної справи), тобто правильно визначити підсудність (територіальну, предметну, інстанційну).
 
Форум » Форум » Питання охорони праці » дозвіл на використання газового обладнання
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:
 

 

Яндекс

загрузка...

Хостинг від uCoz