Охорона праці та пожежна безпека в Україні

П`ятниця, 29.03.2024
Головна Мій профільРеєстрація ВихідВхід
Ви увійшли як Гість · Група "Гости"Вітаю Вас, Гість Ваш IP 3.92.84.196· RSS

[ Нові повідомлення · Учасники · Кто нас сегодня посетил · Правила форуму · Пошук · RSS
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Форум » Питання охорони праці » Організація робочого місця користувача ПК (Як правильно організувати робоче місце користувача персональ)
Організація робочого місця користувача ПК
RUSANДата: Середа, 30.10.2013, 14:56 | Сообщение # 1
Сержант
Группа: Проверенные
Сообщений: 28
Репутация: 0
Статус: Offline
Як правильно організувати робоче місце користувача персональнихкомп’ютерів.

.Конструкція робочого місця користувача ПК має забезпечити підтримання оптимальної робочої пози.Стіл має відповідати сучасним вимогам ергономіки ізабезпечувати оптимальне розміщення на робочій поверхні використовуваного обладнання (дисплея, клавіатури, принтера) і документів. Висота робочої поверхні робочого столу має регулюватися вмежах 680...800 мм, а ширина і глибина - забезпечувати можливість виконання операцій у зоні досяжності моторного поля (рекомендовані розміри: 600...1400 мм, глибина - 800...1000 мм). Стілповинен мати простір для ніг заввишки не менше ніж 600 мм, завширшки неменше ніж 500 мм, завглибшки (на рівні колін) не менше ніж 450 мм, на рівні простягнутої ноги - ніж 650 мм. Стілець має бути підйомно-поворотним, регульованим зависотою, з кутом і нахилу сидіння та спинки і за відстанню від спинки до переднього краю сидіння поверхня сидіння має бути плоскою, передній край - заокругленим. Регулювання за кожним із параметрів має здійснюватися незалежно, легко і надійно фіксуватися. Висота поверхні сидіння має регулюватися в межах 400 ..500 мм, а ширина і глибина становити не менше ніж 400 мм. Кут нахилу
сидіння - до 15 град. вперед і до 5 град. назад. Висота спинки стільця має становити (300 ± 20) мм, ширина- не менше ніж 380 мм, радіус кривизни горизонтальної площини - 400 мм. Кут нахилу спинки має регулюватися в межах 1…30 град. від вертикального положення.
Відстань від спинки до переднього краю сидіння має регулюватися в межах 260...400 мм. Для зниженнястатичного напруження м'язів верхніх кінцівок слід використовувати стаціонарні
або змінні підлокітники.Поверхня сидіння і спинки стільця має бути напівм'якою знековзним, повітронепроникним покриттям, що легко чиститься і не електризується. Екран монітору має розташовуватися наоптимальній відстані від очей користувача, що становить 600…700 мм, але не
ближче ніж за 600 мм з урахуванням розміру літерно-цифрових знаків і символів.Клавіатуруслід розташовувати на поверхні столу на відстані 100...300 мм від краю, звернутого до працюючого. Робочі місця користувачівПК слід так розташовувати відносно світових прорізів, щоб природне світло падало збоку, переважно зліва, прицьому слід дотримувати відстань між бічними поверхнями моніторів 1,2 м, а відстаньвід тильної поверхні одного монітора до екрана іншого - 2,5 м..Площа на одне робочемісце має становити не менше ніж 6,0 кв. м.,а об'єм не менше ніж 20,0 куб.м. Сподіваємось, що виконання цих простихвимог до організації робочого місця користувача ПК забезпечить комфортну та безпечну роботу. 

Страховий експерт з охорони праці 
відділення ВД Фонду СНВ у м.Луганську                                                                         Синенко  С.В.


Сообщение отредактировал RUSAN - Середа, 30.10.2013, 15:01
 
Форум » Форум » Питання охорони праці » Організація робочого місця користувача ПК (Як правильно організувати робоче місце користувача персональ)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:
 

 

Яндекс

загрузка...

Хостинг від uCoz