Охорона праці та пожежна безпека в Україні

Субота, 20.04.2024
Головна Мій профільРеєстрація ВихідВхід
Ви увійшли як Гість · Група "Гости"Вітаю Вас, Гість Ваш IP 3.138.122.4· RSS

[ Нові повідомлення · Учасники · Кто нас сегодня посетил · Правила форуму · Пошук · RSS
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Форум » Питання охорони праці » Заходи щодо забезпечення безпеки робіт з шкідливими речовин (Заходи щодо забезпечення безпеки робіт з шкідливими речовин)
Заходи щодо забезпечення безпеки робіт з шкідливими речовин
RUSANДата: Середа, 23.04.2014, 14:24 | Сообщение # 1
Сержант
Группа: Проверенные
Сообщений: 28
Репутация: 0
Статус: Offline
Загальні заходи щодо забезпечення безпеки робіт  з шкідливими речовинами.

До загальних заходів і засобів попередження забруднення повітряного середовища на виробництві належать: архітектурно-проектніі планувальні рішення; призначення санітарно захисних зон при проектуванні та забудові об'єктів, удосконалення технологічного обладнання та технологічних процесів. В проектних рішеннях будівель і споруд повинні бути передбаченіпристрої і технічні засоби, що виключають вміст у повітрі будівель і робочих зон шкідливих газів і парів і утворення застійних зон. При правильному плануванні технологічного процесу підприємство розташовується так, щоб шкідливівиділення з одного цеху не потрапляли в інший. Тому технологічні установки навідкритих майданчиках та виробничі будівлі з шкідливими виділеннями розміщують зпідвітряного боку по відношенню до інших цехів. Відстаньміж окремими корпусами повинна бути не менше півсуми висот протиборчих будинків та не менше 15м.Технічні та організаційні заходи включають:- Вилучення шкідливих іособливо токсичних речовин з технологічних процесів, заміна шкідливих речовин на менш шкідливі (заміна барвників, розчинників, пігментів і т.д. на менш небезпечні);- Дотримання правил зберігання, транспортування тазастосування отруйних речовин. Токсичніречовини необхідно зберігати в окремих закритих, добре вентильованих складських приміщеннях, віддалених від житлових будинків, їдалень, водойм, колодязів, а також від робочих місць. Вскладках обов'язково необхідно вивішувати попереджувальні написи. Допуск на склад зберігання токсичних речовин сторонніх осібзаборонений;- Ефективним заходом зниження виділення шкідливостей вробочій зоні є: удосконалення технологічного обладнання, застосування замкнутих технологічних циклів, неперервних транспортних потоків, застосування мокрих способів переробкисировинних матеріалів, які пилять (застосування пневмовінтових живильників,аерожолобами, шнеків і т.д.);- Обов'язковою вимогою є герметизаціяустаткування. Однак повнагерметизація не завжди можлива через наявність робочих отворів. Найбільш ефективним є, в цьому випадку, аспірація агрегатів із здійсненням відсмоктування з-під укриття. Застосування дистанційного керування технологічними процесами згерметизацією робочого місця оператора, застосування механізації і автоматизації виробничих процесів (що виключають присутність в робочій зоні людей);- Систематичне прибирання приміщень;- Вентиляція виробничих приміщень і застосування спеціальнихаспіраційних установок;- Постійний контроль над вмістом шкідливих речовин у повітріробочої зони;- Проведення медичнихоглядів працюючих, профілактичнехарчування, дотримання правил промсанітарії тагігієни праці.

Страховий експерт зохорони праці відділення ВД ФондуСНВ в м.Луганськ                                                                                      Русан Г.І.


Сообщение отредактировал RUSAN - Середа, 23.04.2014, 14:26
 
Форум » Форум » Питання охорони праці » Заходи щодо забезпечення безпеки робіт з шкідливими речовин (Заходи щодо забезпечення безпеки робіт з шкідливими речовин)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:
 

 

Яндекс

загрузка...

Хостинг від uCoz