Охорона праці та пожежна безпека в Україні

Четвер, 28.03.2024
Головна Мій профільРеєстрація ВихідВхід
Ви увійшли як Гість · Група "Гости"Вітаю Вас, Гість Ваш IP 3.236.219.157· RSS

[ Нові повідомлення · Учасники · Кто нас сегодня посетил · Правила форуму · Пошук · RSS
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Форум » Питання пожежної безпеки » Терміново! Допоможіть будь ласка! (Правила пожежної безпеки)
Терміново! Допоможіть будь ласка!
karpatyfanДата: Четвер, 02.08.2012, 09:58 | Сообщение # 1
Рядовий
Группа: Пользователи
Сообщений: 1
Репутация: 0
Статус: Offline
1. Інструктаж з пожежної безпеки : чи є в законі частина, де вказується скільки разів на рік потрібно проводити інструктаж з пожежної безпеки? І чи має він засвідчуватися якимись документами?
2. Як розраховується к-сть вогнегасників на площу?
 
ohranatrudaДата: Четвер, 02.08.2012, 13:59 | Сообщение # 2
Генерал-майор
Группа: Администраторы
Сообщений: 353
Репутация: 1
Статус: Offline
НАПБ Б.02.005–2003 Типове положення про спеціальне навчання, інструктажі та перевірку знань з питань пожежної безпеки на підприємствах, в установах та організаціях України
2.5. Повторний протипожежний інструктаж проводиться на робочому місці з усіма працівниками не менш як один раз на рік за примірним переліком питань, з якими необхідно ознайомити працівників під час проведення вступного та первинного протипожежних інструктажів (додаток 1).
2.12. Про проведення всіх видів протипожежних інструктажів, крім цільового, у спеціальних журналах (додаток 2) робляться записи (окремо від інструктажів з питань охорони праці) з підписами осіб, з якими проводився інструктаж, і тих, хто його проводив.
Запис про проведення цільового протипожежного інструктажу робиться в документі, що дозволяє виконання робіт (наряд-допуск).

Типові норми належності вогнегасників (НАПБ Б.03.001-2004)
Типові норми належності вогнегасників поширюються на виробничі, складські, лабораторні, адміністративні та побутові будинки, приміщення об'єктів різного призначення, громадські будинки та споруди і призначені для вибору типу вогнегасників та визначення їх необхідної кількості для оснащення зазначених об'єктів.
 
alex_armyДата: Понеділок, 28.03.2016, 13:16 | Сообщение # 3
Рядовий
Группа: Пользователи
Сообщений: 1
Репутация: 0
Статус: Offline
Підкажіть будь ласка, Типове положення про інструктажі, спеціальне навчання і перевірку знань з питань пожежної безпеки на підприємствах, в установах та організаціях України, затверджене наказом Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи від 29 вересня 2003 р. № 368 наразі втратило чинність, яке зараз діє типове положення?
 
sergejДата: Неділя, 30.10.2016, 05:47 | Сообщение # 4
Рядовий
Группа: Пользователи
Сообщений: 4
Репутация: 0
Статус: Offline
1) Чи відносяться до вибухопожежонебезпечних об'єктів : ємності зберігання кислоти, підвальні приміщення, технічні колодці? Яким нормативним документом потрібно керуватися?
2) Які чинні нормативно – правові акти , що включені до Державного реєстру НАПБ з питань пожежної безпеки та цивільного захисту (перелік)?
3) Дозволяється встановлювати для закриття евакуаційних дверей пружини або гумки? Яким нормативним документом потрібно керуватися?
4) Допоможіть розібратися з порядком і способом оповіщення людей, виклику пожежно-рятувальних підрозділів, зупинки технологічного устаткування, вимкнення ліфтів, підйомників, вентиляційних установок, електроспоживачів, застосування засобів пожежогасіння; послідовність евакуації людей та матеріальних цінностей з урахуванням дотримання техніки безпеки?
5) Порядком відключення від мережі електроживлення обладнання та вентиляційних систем у разі пожежі?

6) До комплекту засобів пожежогасіння, які розміщуються на пожежному щиті, входять: вогнегасники - 3 шт., ящик з піском - 1 шт., покривало з негорючого теплоізоляційного матеріалу або повсті розміром 2 х 2 м - 1 шт., гаки - 3 шт., лопати - 2 шт., ломи - 2 шт., сокири - 2 шт.
На пожежних щитах (стендах) повинні розміщуватися ті первинні засоби гасіння пожежі, які можуть застосовуватися в даному приміщенні, споруді, установці. Як зрозуміти ті первинні засоби гасіння пожежі, які можуть застосовуватися в даному приміщенні, споруді, установці якщо вони входять до комплекту засобів пожежогасіння?

7) Дозволяється проводити і поєднувати інструктажі з пожежної безпеки спільно з інструктажами з цивільного захисту в одному журналі? Яким нормативним документом потрібно керуватися?

8) Як проводитися випробування пожежної драбини і огородження на даху? Яким нормативним документом потрібно керуватися?

9) Якщо ЗВАРЮВАЛЬНИК пройшов навчання та перевірку знать з ПОЖЕЖНО-ТЕХНІЧНОГО МІНІМУМУ але після цього не проходила перевірку знать продовж п’яти років вона повинна пройти знову навчання або достатньо буде перевірки знань з ПОЖЕЖНО-ТЕХНІЧНОГО МІНІМУМУ. Дякую.
 
sergejДата: Неділя, 27.11.2016, 19:26 | Сообщение # 5
Рядовий
Группа: Пользователи
Сообщений: 4
Репутация: 0
Статус: Offline
Яку беруть участь(роль) працівники з охорони праці (інженера) у проведенні розробці ПЛАС, ідентифікації та паспортизації, декларуваннямбезпеки об'єктів

Сообщение отредактировал sergej - Неділя, 27.11.2016, 19:26
 
sergejДата: Середа, 30.11.2016, 21:05 | Сообщение # 6
Рядовий
Группа: Пользователи
Сообщений: 4
Репутация: 0
Статус: Offline
Питання. Якщо керівникпідприємства призначив Начальника планово-економічного відділу, Начальника вiддiлу матерiально-технiчного постачання, Начальника відділу бухгалтерського обліку, Інженерагрупи обліку та комплектації кадрів служби по роботі з персоналом -
відповідальними особами за пожежну безпеку приміщень то фактично вони здійснюють
заходи з ПБ чи потрібно періодично (один раз на три роки) – проводить навчаннята перевірку знань з питань пожежної безпеки.
 
Форум » Форум » Питання пожежної безпеки » Терміново! Допоможіть будь ласка! (Правила пожежної безпеки)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:
 

 

Яндекс

загрузка...

Хостинг від uCoz