Охорона праці та пожежна безпека в Україні

Четвер, 25.04.2024
Головна Мій профільРеєстрація ВихідВхід
Ви увійшли як Гість · Група "Гости"Вітаю Вас, Гість Ваш IP 13.58.77.98· RSS

[ Нові повідомлення · Учасники · Кто нас сегодня посетил · Правила форуму · Пошук · RSS
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Форум » Питання охорони праці » До чого призводить нехтування вимог нормативних актів з (До чого призводить нехтування вимог нормативних актів з ОП)
До чого призводить нехтування вимог нормативних актів з
OlAlexДата: П`ятниця, 30.05.2014, 15:03 | Сообщение # 1
Рядовий
Группа: Проверенные
Сообщений: 14
Репутация: 0
Статус: Offline
До чогопризводить нехтування  вимог нормативних актів з охорони праці

На цю тему було опубліковано дуже багато інформації, проведені наради, але вона не перестає бути актуальною тому що порушуються вимоги нормативних актів з охорони праці працівниками знову і знову. Так 21.05.2014 року стався нещасний випадок із смертельним наслідком з  електромонтером з експлуатації розподільчих мереж Біловодського району електричних мереж ТОВ „ЛЕО”. Бригада працівників виконувала роботи по ревізії вводу у будинок побутового споживача за допомогою автопідйомника. Працівник, який знаходився в корзині автопідйомника, під час її опускання похитнувся, втратив рівновагу, перехилився через перила та впав на землю з висоти приблизно 2 метрів. Постраждалий був доставлений до місцевої лікарні та згодом помер. Основною причиною нещасного випадку було визнано незастосування засобів індивідуального захисту, а саме постраждалий не пристебнувся стропом запобіжного поясу. Виникає питання, а куди дивився керівник робіт майстер виробничої дільниці 27.05.2014 року стався нещасний випадок із смертельним наслідком з електромонтером з ремонту повітряних ліній Луганської дистанції електропостачання ДП „Донецька залізниця”. Бригадау складі двох осіб виконувала роботи по заміні запобіжників на електроопорі. Під час виконання цієї роботи на опорі електромонтер доторкнувся до шлейфа, який знаходився під напругою та був вражений електричним струмом. Смерть настала одразу.
Втеперішній час проводиться спеціальне розслідування даного нещасного випадку, причини ще не встановлені, але в наявності порушення цілого ряду нормативних актів з охорони праці кількома особами , в тому числі і постраждалим. В обох цих випадках постраждали молоді люди 1981 та 1990 року народження. Дуже прикро, що грубі порушення нормативних актів з охорони праці допускають працівники, які пройшли навчання та перевірку знань з питань охорони праці, яким проведені всі необхідні інструктажі з питань охорони праці. На підставі вищевикладеного можна зробити висновок, що створення безпечних та нешкідливих умов праці – обов`язок не тільки роботодавця, а й самих працівників, які повинні виконувати вимоги безпеки праці.

Начальник відділу                                                                        Г.О.Конуш


страховий експерт з охорони праці віддідення ВД ФССНВ України в м. Луганську О.О.Сурженко

Сообщение отредактировал OlAlex - П`ятниця, 30.05.2014, 15:10
 
BrodjagaДата: Середа, 08.10.2014, 16:08 | Сообщение # 2
Рядовий
Группа: Пользователи
Сообщений: 7
Репутация: 0
Статус: Offline
моя думка .......що більшість нещасних випадків стається за бездіяльності у сфері охорони праці керівництва підприємства, установи, організації. в більшості випадків  (не для всіх, але це винятки) питання охорони праці їм десь далеко "побоку", система "порішалова".... настільки закрила їм очі на охорону праці, що при перегляді штатів для економії фонду оплати праці посада інженера з охорони праці скорочується в першу чергу без обговорень. для прикладу .....наведу "крик відчаю" одного з інженерів з охорони праці будівельного підприємства : "я, приїавши на будмайданчик, роблю зауваження працівникам, що вони без захисних касок, жилетів.................... а потім звертаю увагу, що в стороні стоїть керівник підприємства і єхидно ухмиляється............ скажіть, хто на мої зауваження після цього буде звертати увагу". і це відбувається на тому підприємстві, на якому неодноразово ставались нещасні випадки з тяжкими наслідками, але повторюсь ...керівнику все "побоку" - в нього  в впливових/право...х органах є "кумбратсват" - усе порішається
 
Форум » Форум » Питання охорони праці » До чого призводить нехтування вимог нормативних актів з (До чого призводить нехтування вимог нормативних актів з ОП)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:
 

 

Яндекс

загрузка...

Хостинг від uCoz