Охорона праці та пожежна безпека в Україні

П`ятниця, 29.03.2024
Головна Мій профільРеєстрація ВихідВхід
Ви увійшли як Гість · Група "Гости"Вітаю Вас, Гість Ваш IP 3.91.8.23· RSS

[ Нові повідомлення · Учасники · Кто нас сегодня посетил · Правила форуму · Пошук · RSS
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Форум » Питання охорони праці » Разрешение или лицензия (Что нужно?)
Разрешение или лицензия
IvankovalДата: Четвер, 28.01.2010, 21:53 | Сообщение # 1
Рядовий
Группа: Пользователи
Сообщений: 8
Репутация: 0
Статус: Offline
Подскажите пожалуйста:
1. Какую необходимо получить лицензию для создания фирмы специализирующейся на эксплуатации и обслуживание электроустановок заказчиков.
2. Что из материально- технической базы необходимо иметь для создания такой фирмы (а также если фирма будет заниматься еще и электромонтажем) для получения разрешения на начало выполнения робот пвышенной опасности и ЭТЦ.
 
sensor1Дата: Четвер, 28.01.2010, 22:59 | Сообщение # 2
Лейтенант
Группа: Пользователи
Сообщений: 51
Репутация: 0
Статус: Offline
В РФ лицензии на монтаж электрических сетей (внутренних и внешних), монтаж и пуско-наладку электротехнического оборудования с 1 января 2009 г. отменили Постановленеим Правительства от 14.12.2006 г. № 767

В Україні ліцензії на будівельно-монтажні роботи, в т.ч. електромонтажні видаються інспекцією ДАБІ чи ДАБК
http://dabi.gov.ua/licension.shtm
1. потрібно мати необхідну кількість спеціалістів, що відповідають кваліфікаційним вимогам
2. матеріально-технічну базу (техніку, прилади і т.п.)
3. необхідну кількість літератури та документів.
4. пройти декілька експертиз (залежить від виду ліцензії).
Проблема може виникнути в невідповідності тим чи іншим умовам...
Тоді в видачі ліцензії відмовлять.

Ліцензія на проведення електромонтажних робіт представляє собою стандартний бланк та Додаток до ліцензії, без якого вона не дійсна. У Додатку міститься перелік видів робіт, які має право виконувати Ліцензіат. Діє ліцензія на проведення електромонтажних робіт 5 років.
Під кожний вид діяльності, що потрібен будівельній компанії, потрібні відповідні спеціалісти та техніка. Спеціалісти можуть бути як залучені – працюючі за трудовим договіром, так і штатними. Такі спеціалісти, як, наприклад, головний інженер, обов’язково повинні бути штатними. Техніка також може використовуватися як власна, так і орендована, але має відповідати технічним параметрам видів робіт. Під техніку повинні надаватися техпаспорти та повірки органів охорони праці. Підприємство повинно бути забезпечено нормативно-технічною літературою, що підтверджується договорами, податковими накладними або актами прийому-передачі. Щодо кадрів: необхідно надати копії трудових книжок 5-6 розворотів по кожному працівнику.
Ліцензія на проведення електромонтажних робіт може бути як всеукраїнською, так і регіональною.
Щонедавно зареєстрована будівельна компанія також не може розраховувати на отримання великого переліку видів робіт. Якщо, припустимо, Ваше підприємство вже виконувало будівництво малоповерхових будівель, то можливо заявляти в переліку робіт і високоповерхове будівництво. Після отримання ліцензії на певні роботи організація має можливість, почавши роботу, поступово доповнювати перелік видів діяльності. Це можливо зробити не раніше ніж через 3-4 місяці. Якщо компанія має будівельну ліцензію та бажає отримати доповнення до неї, то спочатку необхідно отримати Дозвіл на початок робіт підвищеної небезпеки і тільки після цього подавати документи на доповнення переліку Додатку.
Нова вимога при ліцензуванні - мати ключових працівників будівельної компанії на постійній роботі, таких як головний інженер, головний архітектор, інженер проекту, інженер групи та ін.
Однак, навіть якщо Ви й пройшли Ліцензійну комісію, на якій було прийнято рішення про видачу Вам ліцензії – це зовсім не означає, що, Ви зможете швидко її отримати. З моменту прийняття рішення на комісії, що відбувається три рази на тиждень, прийдеться очікувати два-три тижні. Саме стільки "виписується" ліцензія на проведення електромонтажних робіт та займає процес її підписання відповідним працівником Міністерства регіонального розвитку та будівництва.

Якщо під час надання документів на отримання ліцензії Вам призначена перевірка стану матеріально-технічної бази та структури інженерно-технічних робітників (ІТР), готуйтесь підтвердити усе накладними, договорами аренди, трудовими книжками, наказами та нарахуваннями заробітньої плати. Ліцензійні умови даного виду діяльності змінюються значно частіше за інші, що пояснюється бажанням держави навести порядок у сфірі будівництва. З 1 січня 2008 р. мають намір збільшити плату за видачу ліцензії з 340 до 3400 грн.

Не можна забувати про те, що при виникненні у підприємства яких-небудь змін, наприклад, зміни юридичної чи фактичної адреси, найменування і … навіть працівників, у випадку неповідомлення про ці зміни Міністерства регіонального розвитку та будівництва, інакше ліцензія на проведення електромонтажних робіт може бути анульована. Рішення про призупинення або анулювання ліцензії Міністерством може бути оскаржено у Апеляційній Палаті Держкомпідприємництва. На подачу скарги надається десять днів. Сам процес оскарження триває декілька місяців, на протязі яких підприємство може продовжувати свою діяльність.

 
Форум » Форум » Питання охорони праці » Разрешение или лицензия (Что нужно?)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:
 

 

Яндекс

загрузка...

Хостинг від uCoz